Χανιά 7 Ημέρες

Χανιά 7 Ημέρες

Άπο: 0 €

Χαρακτηριστικά - Παροχές

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ ( Εν πλω )

Συγκέντρωση το απόγευμα στο σχολείο, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 21:00 για το Ηράκλειο. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ΗΜΕΡΑ:  ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΝΩΣΣΟΣ - ΧΑΝΙΑ

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου και αναχωρούμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού προκειμένου να θαυμάσουμε ότι απέμεινε από τα περίφημα Μινωικά ανάκτορα του βασιλιά Μίνωα. Συναρπαστικοί μύθοι, του Λαβύρινθου με τον Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο, συνδέονται με το ανάκτορο. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου για ελεύθερο χρόνο και φαγητό. Αναχώρηση για τα Χανιά. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ δείπνο & διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΛΕΜΕ – ΑΚΡΩΤΗΡΙ – ΤΑΦΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΩΝ – ΟΙΚΕΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Μετά το πρωινό επιβίβαση στο λεωφορείο με πρώτο σταθμό το Γερμανικό Νεκροταφείο στη περιοχή του Μάλεμε, όπου βρίσκονται οι Γερμανοί  αλεξιπτωτιστές που έχασαν τη ζωής τους κατα τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, στην προσπάθεία τους  να καταλάβουν το αεροδρόμιο. Εν συνεχεία θα μεταβούμε στη χερσόνησο γνωστή με το όνομα Ακρωτήρι και στους τάφους των Βενιζέλων. Αφού περιηγηθούμε στη περιοχή και πληροφορηθούμε για την ιστορία του τόπου παίρνουμε το δρόμο για την οικεία του Ελ. Βενιζέλου. Ολοκληρώνοντας τη ξενάγηση στο μουσείο αναχωρούμε για τα Χανιά και το παλιό Λιμάνι. Ελεύθερη ώρα για φαγητό. Το απόγευμα  επιστροφή στο  ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο & διανυκτέρευση.

 

4η  ΗΜΕΡΑXANIA – ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑ - ΑΡΚΑΔΙ - ΡΕΘΥΜΝΟ -ΧΑΝΙΑ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το Ρέθυμνο. Πρώτη στάση στη Λίμνη Κουρνά, τη μοναδική φυσική λίμνη γλυκού νερού στο νησί της Κρήτης. Στη λίμνη υπάρχουν πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας του νησιού με τα οποία θα μπορέσουμε να έρθουμε σε επαφή, σε ένα πραγματικά επιβλητικό φυσικό τοπίο. Επόμενη στάση το Αρκάδι και η Μονή Αρκαδίου. Εκεί θα περιηγηθούμε στην ιστορική Μονή που κτίστηκε τον 14ο αιώνα μ.Χ. από τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ηράκλειτο και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επανάσταση της Κρήτης εναντίον των Τούρκων. Μόλις ολοκληρώσουμε τις επισκέψεις μας παίρνουμε το δρόμο για τη πόλη του Ρεθύμνου με το γραφικό Βενετσιάνικο Λιμάνι και την περίφημη Φορτέτζα, η οποία ορθώνεται πάνω σε βράχο στο λόφο Παλαιόκαστρο, στη Δυτική πλευρά της πόλης.  Το περίφημο αυτό οχυρό μήκους 1.307 μ. ήταν το μεγαλύτερο κάστρο που είχαν κατασκευάσει μέχρι τότε οι Βενετοί στην Κρήτη και χτίζονταν για 15 χρόνια (1537-1588). Στους πρόποδες της Φορτέτζας απλώνεται σήμερα η παλιά πόλη με τα γραφικά στενά δρομάκια και τα βενετσιάνικα κτίσματα, ανάμεσα στα οποία και το πιο ενδιαφέρον μνημείο της πόλης, που διατηρείται σε άριστη κατάσταση, η Λότζια, κτίσμα του 16ου αιώνα, όπου σήμερα στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη.  Περπατώντας στα σοκάκια και στα παράλια της πόλης θα απολαύσουμε τον καφέ μας και θα γευματίσουμε. Νωρίς το απόγευμα επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος και ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο & διανυκτέρευση.

 

5η  ΗΜΕΡΑ:  ΘΕΡΙΣΣΟΣ – ΧΑΝΙΑ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το ιστορικό χωριό την Θέρισσο όπου το 1909 o Ελ. Βενιζέλος  διακύρηξε την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Εκεί θα πραγματοποιηθεί η πρωινή μας περιήγηση στα σημαντικά μνημεία και σημεία της περιοχής. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στη πόλη των Χανίων όπου θα κάνουμε τη περιήγησή μας από το Τζαμί των Γενίτσαρων, την παλιά Βενετσιάνικη Εκκλησία, τον προμαχώνα Σαν Σαλβατόρε, τη Βενετσιάνικη Λότζια και την εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου.  Θα επισκεφθούμε ακόμη το Αρχαιολογικό και το Ναυτικό Μουσείο, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του φρουρίου Φίρκα, όπου στους χώρους του με τα πλούσια και σημαντικά εκθέματα διαφυλάσσονται οι ναυτικές παραδόσεις της Κρήτης.  Εν συνεχεία ελεύθερη ώρα για τα γεύμα, καφέ, βόλτα και τα τελευταία ψώνια. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση κι ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ δείπνο, προαιρετική έξοδος, διανυκτέρευση.

 

6η  ΗΜΕΡΑ:  ΕΝΥΔΡΕΙΟ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 

Μετά το πρόγευμα, επιβιβαζόμαστε με τα πράγματα μας στο λεωφορείο κι αναχωρούμε για το Ηράκλειο. Πρώτη στάση μας ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία της Ευρώπης το Cretaquarium. Εκεί θα περιηγηθούμε στο χώρο και θα δούμε από κοντά σπάνια ήδη της θαλάσσιας πανίδας, όπως καρχαρίες και θαλάσσιες χελώνες. Με το τέλος της επίσκεψης  αναχωρούμε για της πόλης του Ηρακλείου για γνωριμία με τη Πρωτεύουσα του νομού. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για το λιμάνι του Ηρακλείου κι επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για την Αθήνα.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο σχολείο μας. Τέλος εκδρομής.