Ιωάννινα 5 Ημέρες

Ιωάννινα 5 Ημέρες

Άπο: 0 €

Χαρακτηριστικά - Παροχές

1η Ημέρα: Αθήνα | Ναύπακτος |Μουσείο Παύλου Βρελλή | Ιωάννινα 
Συγκέντρωση το πρωί στο σχολείο, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για Ιωάννινα μέσω της Ιόνιας Οδού. Μετά τη Γέφυρα του Ρίου Αντιρρίου τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα σε όλο τον κόσμο με συνεχές κατάστρωμα 2.250 μέτρων, έργο τεράστιας σημασίας που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2004 και οραματίστηκε ο Χαρίλαος Τρικούπης στα τέλη του 19ου αιώνα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη γραφική Ναύπακτο με το καλοδιατηρημένο βενετσιάνικο κάστρο στην κορυφή του λόφου, ένα από τα ωραιότερα της Ελλάδας για να πιούμε τον καφέ μας. Από εκεί η θέα προς την πόλη, το λιμανάκι και τον Πατραϊκό είναι εκπληκτική. Εδώ θα δούμε και τα σπίτια των ηρώων του ’21 Τζαβέλα και Μπότσαρη. Με την ολοκλήρωση της περιήγησης μας παίρνουμε το δρόμο προς το Μπιζάνι, προκειμένου να επισκεφθούμε το μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, του φημισμένου Ηπειρώτη γλύπτη Παύλου Βρέλλη. Τα κέρινα ομοιώματα του Μουσείου, σε φυσικό μέγεθος, αναπαριστούν μορφές κυρίως της νεότερης ιστορίας σε τρεις θεματικές ενότητες: την Προεπαναστατική περίοδο (Κρυφό σχολειό, Ίδρυση της Φιλικής εταιρίας κ.α.) γεγονότα του 1821 (θάνατος του Αλή Πασά), Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος (γυναίκες της Πίνδου κ.α.). Άφιξη στα Ιωάννινα το απόγευμα, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο. Πρώτη γνωριμία με τη πόλη το βράδυ, διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: Δωδώνη | Νησάκι Λίμνης 
Πρόγευμα και ξεκινάμε το πρόγραμμα μας πρώτα με μία επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης. Αφού περπατήσουμε στον πανέμορφο χώρο και ζήσουμε την εμπειρία του θεάτρου, παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη των Ιωαννίνων. Φτάνοντας στα Ιωάννινα κατευθυνόμαστε προς το μόλο στο παραλίμνιο χώρο. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο νησάκι της Λίμνης Παμβώτιδας. Θα επισκεφθούμε τη μονή των Φιλανθρωπινών (από το 1292) και το Μουσείο του Αλή Πασά με την έκθεση ξυλόγλυπτων του Γιαννιώτη καλλιτέχνη, Βαγγέλη Γκόγκου (στεγάζονται στα κελιά της μονής του Αγίου Παντελεήμονα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: Κεντρικό Ζαγόρι 
Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε για ολοήμερη επίσκεψη στο Κεντρικό Ζαγόρι. Το Κεντρικό Ζαγόρι βρίσκεται βόρεια των Ιωαννίνων και περιλαμβάνει ξεχωριστά χωριά όπως το Μονοδένδρι, το Τσεπέλοβο, τα γνωστά Βλαχοχώρια κ.α. Μετά από μία πολύ όμορφη διαδρομή Πρώτη στάση στο  Γεφύρι του Πλακίδα (ή Καλογερικό), το μοναδικό τρίτοξο Γεφύρια με εύκολη πρόσβαση έξω από το χωριό Κήποι. Εκεί θα το περπατήσουμε και θα παρατηρήσουμε τη δομή του μέσα σε επιβλητικό τοπίο. Επόμενη στάση το πιο γνωστό Γεφύρι, σήμα κατατεθέν της περιοχής το γεφύρι του Κόκκορη. Σε μία τοποθεσία που αποτελεί τη σύνδεση πολλών χωριών θα μπορέσουμε να περιηγηθούμε στα δρομάκια του και να απολαύσουμε την άγρια ομορφιά της περιοχής. Μετά την γνωριμία μας με δύο πολύ σημαντικά σημεία των Ζαγοροχωρίων παίρνουμε το δρόμο για το Μονοδένδρι. Σε ένα από τα πιο μεγάλα και εμπορικά χωριά της περιοχής θα κάνουμε τη στάση για καφέ, φαγητό και ψώνια. Μόλις φτάσουμε όλοι μαζί θα πάρουμε το δρόμο προς το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής. Μέσα από μία όμορφη πεζοπορία θα φτάσουμε εκεί και θα μπορέσουμε να δούμε πολύ καθαρά τη το φαράγγι του Βίκου το οποίο είναι και στο βιβλίο Guinness. Στη συνέχεια ελεύθερη ώρα. Το απόγευμα επιστροφή στα Ιωάννινα, τακτοποίηση και ξεκούραση στα δωμάτια, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα: Σπήλαιο Περάματος | Ιωάννινα

Πρόγευμα και ξεκινάμε τη σημερινή ημέρα με επίσκεψη στο σπήλαιο του Περάματος, που βρίσκεται σε απόσταση 2χλμ από τα Ιωάννινα, στο ομώνυμο χωριό όπου η φύση, το έκτιζε σταγόνα – σταγόνα χιλιάδες χρόνια. Θεωρείται το μεγαλύτερο σπήλαιο των Βαλκανίων, έχει δαιδαλώδης διαδρόμους ενός και πλέον χιλιομέτρου και είναι διακοσμημένο με θαυμάσιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο των Ιωαννίνων που βρίσκεται στο πάρκο Λιθαρίτσια, στο κέντρο των Ιωαννίνων. Στις αίθουσές του εκτίθενται ευρήματα από διάφορες αρχαίες θέσεις της Ηπείρου, όπως η Δωδώνη, η Βίτσα, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα κ.α. Στα εκθέματά του συμπεριλαμβάνονται λίθινα και οστέινα εργαλεία της Παλαιολιθικής εποχής, καθώς επίσης και επιτύμβιες στήλες, αρχιτεκτονικά μέλη, επιγραφές και νομίσματα. Σε μια αίθουσά του στεγάζονται - προσωρινά - έργα Ελλήνων καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα.  Μετά από αυτό κατευθυνόμαστε προς το Κάστρο των Ιωαννίνων όπου μέσα σε αυτό υπάρχει η παλαιά πόλη. Έπειτα από περπάτημα στο όμορφα, πλακόστρωτα στενά του κάστρου φτάνουμε στην ‘’ακρόπολη’’. Εκεί θα επισκεφτούμε πρώτα το Δημοτικό Μουσείο, που στεγάζεται στο Τζαμί του Ασλάν Πασά στο Κάστρο, τον τάφο του Ασλάν Πασά, το Βυζαντινό Μουσείο καθώς και αυτό της αργυροτεχνείας. Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε την βόλτα μας στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων για να γευτούμε τοπικά εδέσματα και να περπατήσουμε στον παραλίμνιο.

 

5η Ημέρα: Ιωάννινα | Μέτσοβο | Αθήνα 
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για το πανέμορφο και γραφικό Μέτσοβο που είναι κτισμένο αμφιθεατρικά σε μια από τις βουνοκορφές της Πίνδου (υψόμετρο 1.160 μ.). Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αντίστασης στη γενικότερη εγκατάλειψη της ελληνικής υπαίθρου και προκαλεί τους επισκέπτες με τον πλούτο του και την εναλλαγή του τοπίου. Εκεί θα επισκεφτούμε θα μπορέσουμε να επισκεφτούμε την οικεία και το οινοποιό Αβέρωφ καθώς και την Πινακοθήκη που βρίσκεται στη κεντρική πλατεία του χωριού. Έπειτα από τις επισκέψεις μας θα μπορέσουμε να γευτούμε τις παραδοσιακές γεύσεις στα τοπικά μαγαζιά και να περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια. Το απόγευμα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα μέσω Ρίου – Αντιρρίου, με ενδιάμεσες στάσεις στη διαδρομή.