Λευκάδα 3 Ημέρες

Λευκάδα 3 Ημέρες

Άπο: 0 €

Χαρακτηριστικά - Παροχές

1η Ημέρα: Ναύπακτος | Αμφιλοχία | Λευκάδα
Συγκέντρωση στο σχολείο, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση θα περάσουμε τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα σε όλο τον κόσμο με συνεχές κατάστρωμα 2.250 μέτρων, έργο τεράστιας σημασίας που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2004 και οραματίστηκε ο Χαρίλαος Τρικούπης στα τέλη του 19ου αιώνα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη γραφική Ναύπακτο με το καλοδιατηρημένο βενετσιάνικο κάστρο στην κορυφή του λόφου, ένα από τα ωραιότερα της Ελλάδας για να πιούμε τον καφέ μας. Από εκεί η θέα προς την πόλη, το λιμανάκι και τον Πατραϊκό είναι εκπληκτική. Εδώ θα δούμε και τα σπίτια των ηρώων του ’21 Τζαβέλα και Μπότσαρη. Συνεχίζουμε, διασχίζοντας τον πανέμορφο σε φυσική ομορφιά δυτικό εθνικό οδικό άξονα, θα κάνουμε στάση για φαγητό και ξεκούραση στην Αμφιλοχία. Αργά το μεσημέρι συνεχίζουμε την πορεία μας μέσω Βόνιτσας και θα καταλήξουμε στη Λευκάδα. Άφιξη στο ξενοδοχείο που βρίσκεται στην περιοχή Νικιάνα. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Οινοποιείο | Βασιλική | Μονή Φανερωμένης | Λευκάδα 
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για μια περιήγηση της Λευκάδας. Κατηφορίζοντας από την ανατολική πλευρά του νησιού, θα περάσουμε από το πασίγνωστο Νυδρί, έναν σύγχρονο οικισμό στον κόλπο του Βλυχού με πολύ όμορφη παραλία. Συνεχίζοντας τον δρόμο μας για την Βασιλική, λίγο πριν το χωριό φθάνουμε στο Οινοποιείο ‘’Λευκαδίτικη Γη’’.  H περιήγηση στο οινοποιείο ξεκινάει με μια σύντομη αναδρομή στον παραδοσιακό τρόπο οινοποίησης και αμπελοκαλλιέργειας στην Λευκάδα και ακολουθεί περιήγηση σε μία έκθεση με παλιά εργαλεία οινοποίησης και αγροτικά μηχανήματα. Περπατώντας μέσα από το αμπέλι του οινοποιείου φθάνουμε στο χώρο παραγωγής και οινοποίησης όπου η τεχνογνωσία και ο σύγχρονος μηχανολογικός εξοπλισμός έχουν τον πρώτο λόγο. Εκεί θα γνωρίσουμε από κοντά την παραγωγική διαδικασία που αφορά την οινοποίηση , την παλαίωση και την εμφιάλωση του κρασιού. Τέλος από τον χώρο της έκθεσης του οινοποιείου θα μπορέσουμε να προμηθευτούμε τα κρασιά του. Μετά φθάνουμε στην Βασιλική νότια του νησιού, ένα μαγευτικό χωριό που έχει εξελιχθεί σε θαυμάσιο θέρετρο. Ελεύθερη ώρα για αγορά τοπικών προϊόντων και καφέ. Το μεσημέρι παίρνουμε το δρόμο για τη πόλη της Λευκάδας όπου θα γευματίσουμε και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε στα στενά γραφικά σοκάκια της. Νωρίς το απόγευμα θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή της Φανερωμένης. Η Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδας είναι ένα ιστορικό Μοναστήρι που βρίσκεται στη Λευκάδα. Μόλις 3 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Λευκάδα, αποτελεί για αιώνες το θρησκευτικό κέντρο του νησιού ως το αρχαιότερο και μεγαλύτερο μοναστήρι. Η Παναγία Φανερωμένη είναι αφιερωμένη στη Κοίμηση της Θεοτόκου που είναι παράλληλα και η προστάτιδα και πολιούχος του νησιού. Είναι ανδρώο μοναστήρι με έναν Ηγούμενο και τέσσερεις μοναχούς. Ο κανονικός (επίσημος) τίτλος της Μονής είναι «Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Πεφανερωμένης Λευκάδος». Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Μουσείο Σικελιανού | Λευκάδα | Μεσολόγγι | Αθήνα
Μετά το πρωινό επιβιβαζόμαστε με τα πράγματα μας στο λεωφορείο με πρώτη μας στάση το μουσείο του Άγγελου Σικελιανού. Το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού στεγάζεται στην οικία του ποιητή στην πόλη της Λευκάδας και φιλοξενεί εκθέματα που αφορούν στη ζωή και το έργο του Σικελιανού. Στη συνέχεια ελεύθερη ώρα στη πόλη της Λευκάδας για τα τελευταία ψώνια. Με την ολοκλήρωση του βόλτας μας ετοιμαζόμαστε να επισκεφτούμε το Κάστρο της Λευκάδας, την Αγία Μαύρα. Το κάστρο της Αγίας Μαύρας, που δεσπόζει στην είσοδο του νησιού της Λευκάδας είναι ένα από τα πιο επιβλητικά μεσαιωνικά κτίσματα στην Ελλάδα και αποτελεί πρότυπο οχυρωματικής τέχνης εκείνης της εποχής. Είναι θεμελιωμένο πάνω σε χερσόνησο που βρίσκεται μεταξύ Λευκάδας και Ακαρνανίας και καταλαμβάνει έκταση περίπου 25.000 τετραγωνικών μέτρων διαθέτοντας πλούσια πολεμική ιστορία καθώς πολιορκήθηκε συνολικά 12 φορές στους 7 αιώνες της ύπαρξής του. Επόμενος σταθμός το γραφικό Μεσολόγγι με το Αιτωλικό και των Κήπο των Ηρώων όπου θα επισκεφτούμε. Με το πέρας της περιήγησης μας παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο σχολείο, τέλος εκδρομής.

 

 

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ

 

  • Κρουαζιέρα στα Πριγκηποννήσια

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για μια κρουαζιέρα ( προαιρετική ) στα Πριγκηπόννησα, ένα σύμπλεγμα από πολλά καταπράσινα νησάκια, σκορπισμένα ανάμεσα στη Λευκάδα και στις Ακαρνανικές ακτές. Το Μαδούρι με το νεοκλασικό αρχοντικό του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, τον Σκορπιό το πρώην ιδιωτικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, το Σκορπίδι & το Μεγανήσι, στο οποίο θα κάνουμε στάση για καφέ. Επιστροφή στο Νυδρί νωρίς το μεσημέρι.

  • Πρέβεζα

Μετά το πρόγευμα επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και παίρνουμε το δρόμο για την πανέμορφη πόλη της Πρέβεζας. Η Πρέβεζα είναι πόλη και λιμάνι της Ηπείρου. Βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ηπείρου, παρά την είσοδο του Αμβρακικού κόλπου. Εκεί μπορούμε να επισκεφτούμε το Σεϊτάν Παζάρ, το σπίτι του Καρυωτάκη καθώς και το μνημείο του Οδυσσέα Ανδρούτσου. Στη συνέχεια ελεύθερη ώρα στη πανέμορφη πόλη. Με το πέρας της περιήγησης μας επόμενος σταθμός το Μεσολόγγι με το Αιτωλικό και των Κήπο των Ηρώων όπου θα επισκεφτούμε. Με το πέρας της περιήγησης μας παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο σχολείο, τέλος εκδρομής.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΠΩΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ