Λευκάδα 4 Ημέρες

Λευκάδα 4 Ημέρες

Άπο: 0 €

Χαρακτηριστικά - Παροχές

1η Ημέρα: Ναύπακτος | Λευκάδα
Συγκέντρωση στο σχολείο, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση θα περάσουμε τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα σε όλο τον κόσμο με συνεχές κατάστρωμα 2.250 μέτρων, έργο τεράστιας σημασίας που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2004 και οραματίστηκε ο Χαρίλαος Τρικούπης στα τέλη του 19ου αιώνα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη γραφική Ναύπακτο με το καλοδιατηρημένο βενετσιάνικο κάστρο στην κορυφή του λόφου, ένα από τα ωραιότερα της Ελλάδας για να πιούμε τον καφέ μας. Από εκεί η θέα προς την πόλη, το λιμανάκι και τον Πατραϊκό είναι εκπληκτική. Εδώ θα δούμε και τα σπίτια των ηρώων του ’21 Τζαβέλα και Μπότσαρη. Συνεχίζουμε, διασχίζοντας τον πανέμορφο σε φυσική ομορφιά δυτικό εθνικό οδικό άξονα, θα κάνουμε στάση για φαγητό και ξεκούραση στην Αμφιλοχία. Αργά το μεσημέρι συνεχίζουμε την πορεία μας μέσω Βόνιτσας και θα καταλήξουμε στη Λευκάδα. Άφιξη στο ξενοδοχείο που βρίσκεται στην περιοχή Νικιάνα. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Οινοποιείο | Βασιλική | Μονή Φανερωμένης | Λευκάδα 
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για μια περιήγηση της Λευκάδας. Κατηφορίζοντας από την ανατολική πλευρά του νησιού, θα περάσουμε από το πασίγνωστο Νυδρί, έναν σύγχρονο οικισμό στον κόλπο του Βλυχού με πολύ όμορφη παραλία. Συνεχίζοντας τον δρόμο μας για την Βασιλική, λίγο πριν το χωριό φθάνουμε στο Οινοποιείο ‘’Λευκαδίτικη Γη’’.  H περιήγηση στο οινοποιείο ξεκινάει με μια σύντομη αναδρομή στον παραδοσιακό τρόπο οινοποίησης και αμπελοκαλλιέργειας στην Λευκάδα και ακολουθεί περιήγηση σε μία έκθεση με παλιά εργαλεία οινοποίησης και αγροτικά μηχανήματα. Περπατώντας μέσα από το αμπέλι του οινοποιείου φθάνουμε στο χώρο παραγωγής και οινοποίησης όπου η τεχνογνωσία και ο σύγχρονος μηχανολογικός εξοπλισμός έχουν τον πρώτο λόγο. Εκεί θα γνωρίσουμε από κοντά την παραγωγική διαδικασία που αφορά την οινοποίηση , την παλαίωση και την εμφιάλωση του κρασιού. Τέλος από τον χώρο της έκθεσης του οινοποιείου θα μπορέσουμε να προμηθευτούμε τα κρασιά του. Μετά φθάνουμε στην Βασιλική νότια του νησιού, ένα μαγευτικό χωριό που έχει εξελιχθεί σε θαυμάσιο θέρετρο. Ελεύθερη ώρα για αγορά τοπικών προϊόντων και καφέ. Το μεσημέρι παίρνουμε το δρόμο για τη πόλη της Λευκάδας όπου θα γευματίσουμε και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε στα στενά γραφικά σοκάκια της. Νωρίς το απόγευμα θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή της Φανερωμένης. Η Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδας είναι ένα ιστορικό Μοναστήρι που βρίσκεται στη Λευκάδα. Μόλις 3 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Λευκάδα, αποτελεί για αιώνες το θρησκευτικό κέντρο του νησιού ως το αρχαιότερο και μεγαλύτερο μοναστήρι. Η Παναγία Φανερωμένη είναι αφιερωμένη στη Κοίμηση της Θεοτόκου που είναι παράλληλα και η προστάτιδα και πολιούχος του νησιού. Είναι ανδρώο μοναστήρι με έναν Ηγούμενο και τέσσερεις μοναχούς. Ο κανονικός (επίσημος) τίτλος της Μονής είναι «Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Πεφανερωμένης Λευκάδος». Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Νεκρομαντείο Αχέροντα | Πρέβεζα | Λευκάδα 
Μετά το πρωινό παίρνουμε το δρόμο για το Νεκρομαντείο Αχέροντα. Το αρχαίο Νεκρομαντείο του Αχέροντα[1] βρίσκεται στο χωριό Μεσοπόταμος, του Νομού Πρεβέζης, στο σημείο όπου κατά τον Όμηρο "έσμιγε ο ποταμός Αχέρων με τον Κωκυτό και τον Πυριφλεγέθοντα, στις βορειοδυτικές όχθες της Αχερουσίας Λίμνης, η οποία αποτελούσε την είσοδο του κόσμου των ψυχών". Το Νεκρομαντείο είναι χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου, στον οποίο κατέληγαν οι επισκέπτες από το Ακρωτήρι Χειμέριο του χωριού Αμμουδιά, για να επικοινωνήσουν με τις ψυχές των αγαπημένων τους προσώπων. Ο Όμηρος στην Οδύσσεια περιγράφει αναλυτικά την περιοχή κατά την κάθοδο του Οδυσσέα στον Άδη. Μετά την αποξήρανση της λίμνης Αχερουσίας τη δεκαετία του 50, η όλη γεωγραφία της περιοχής έχει αλλάξει και το μόνο που παραμένει είναι η ήρεμη συμβολή Αχέροντα και Βωβού ποταμού στην πεδιάδα, λίγα μέτρα κοντά στό λόφο του Νεκρομαντείου. Η πρώτη λειτουργία και κατασκευή του Νεκρομαντείου ανάγεται στούς Μυκηναϊκούς χρόνους (1200 π.Χ.), όμως πολλά από τα σημερινά ερείπια φαίνεται να είναι Ελληνιστικής Εποχής (323 π.Χ. και μετά). Μόλις ολοκληρώσουμε τη ξενάγηση παίρνουμε το δρόμο για τη γραφικότατη και πανέμορφη πόλης της Πρέβεζας. Εκεί ια έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ, φαγητό καθώς και αγορές στο κέντρο της πόλης. Η Πρέβεζα είναι πόλη και λιμάνι της Ηπείρου. Βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ηπείρου, παρά την είσοδο του Αμβρακικού κόλπου. Είναι έδρα του Δήμου Πρέβεζας και πρωτεύουσα του Νομού Πρέβεζας. Νωρίς το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής προς τη Λευκάδα και το ξενοδοχείο. Ξεκούραση, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Μουσείο Σικελιανού | Λευκάδα | Μεσολόγγι | Αθήνα
Μετά το πρωινό επιβιβαζόμαστε με τα πράγματα μας στο λεωφορείο με πρώτη μας στάση το μουσείο του Άγγελου Σικελιανού. Το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού στεγάζεται στην οικία του ποιητή στην πόλη της Λευκάδας και φιλοξενεί εκθέματα που αφορούν στη ζωή και το έργο του Σικελιανού. Στη συνέχεια ελεύθερη ώρα στη πόλη της Λευκάδας για τα τελευταία ψώνια κι επόμενος σταθμός το γραφικό Μεσολόγγι με το Αιτωλικό και των Κήπο των Ηρώων όπου θα επισκεφτούμε. Με το πέρας της περιήγησης μας παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο σχολείο, τέλος εκδρομής.

 

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Κρουαζιέρα στα Πριγκηποννήσια

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για μια κρουαζιέρα ( προαιρετική ) στα Πριγκηπόννησα, ένα σύμπλεγμα από πολλά καταπράσινα νησάκια, σκορπισμένα ανάμεσα στη Λευκάδα και στις Ακαρνανικές ακτές. Το Μαδούρι με το νεοκλασικό αρχοντικό του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, τον Σκορπιό το πρώην ιδιωτικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, το Σκορπίδι & το Μεγανήσι, στο οποίο θα κάνουμε στάση για καφέ. Επιστροφή στο Νυδρί νωρίς το μεσημέρι.