Σύρος 4 Ημέρες

Σύρος 4 Ημέρες

Άπο: 0 €

Χαρακτηριστικά - Παροχές

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΥΡΟΣ

Συγκέντρωση στο σχολείο και μεταφορά στο λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για το νησί της Σύρου. Μετά από ένα ταξίδι 3,5 ωρών φθάνουμε στη πανέμορφη πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Ερμούπολη. Μετάβαση στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.  Το μεσημέρι ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ξεκούραση.  Το απόγευμα θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, την ¨Αρχόντισσα των Κυκλάδων¨ όπως την αποκαλούν. Περιπλανώμενοι στα γραφικά σοκάκια της θα θαυμάσουμε τα πολλά μαρμάρινα νεοκλασικά, τα οποία της έδωσαν και το χαρακτηριστικό τίτλο ¨Μαρμάρινη Πόλη¨. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση.  Διανυκτέρευση.

 

2η  ΗΜΕΡΑ: ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΩ ΣΥΡΟΣ – ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ   

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου, τη συνοικία Βαπόρια με τα νεοκλασικά μέγαρα, τη μικρή Βενετία και το μνημείο του ¨Αταφου Αγωνιστή¨.  Προαιρετική επίσκεψη στο θέατρο-όπερα και στο Θεατρικό Μουσείο, το Πνευματικό Κέντρο και το μουσείο με τα αντίγραφα Κυκλαδικής Τέχνης.  Θα δούμε ακόμη το Αρχαιολογικό Μουσείο, το 1ο Γυμνάσιο της Νέας Ελλάδας, το μοναδικό Δημαρχείο στη μαρμάρινη πλατεία Μιαούλη & τέλος μέσα από την αγορά θα φθάσουμε στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, προκειμένου να θαυμάσουμε την ομώνυμη αυθεντική εικόνα του EL GRECO. Αμέσως μετά, θα μεταβούμε στον ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ, αφού πραγματοποιήσουμε πρώτα μία στάση σε παραδοσιακό λουκουμοποιίο της Σύρου. Φτάνοντας στη Άνω Σύρο θα επισκεφθούμε τον Καθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγ. Γεωργίου, το Μοναστήρι των Καπουτσίνων, το Μοναστήρι των Ιησουιτών, την Πιάτσα, τα Λαογραφικά Μουσεία & μέσα από τα στεγάδια και τα στενά δρομάκια θα φθάσουμε στο ¨Κάτω Τέρμα¨, όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο για να ξεκινήσουμε το Γύρο του Νησιού. Στη διαδρομή θα δούμε όλο το νότιο τμήμα της Σύρου, περνώντας από τα χωριά με τις θαυμάσιες παραλίες Βάρη, Μέγα Γιαλό, Ποσειδωνία ή Ντελαγράτσια, Φοίνικα, Γαλησσά και Κίνι. Στάση για φαγητό σε παραλιακή ταβέρνα, σε ένα από τα χωριά.  Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση.  Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΥΠΗΓΙΑ ΣΥΡΟΥ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Μετά το πρόγευμα  αναχωρούμε για να επισκεφθούμε το περίφημο ναυπηγείο της Σύρου το λεγόμενο και Νεώριο της Σύρου με μεγάλη ιστορία στο τομέα των κατασκευών και επισκευών. Επόμενος σταθμός μας το Βιομηχανικό Μουσείο Σύρου για να γνωρίσουμε την πλούσια βιομηχανική κληρονομιά του νησιού.

Το μεσημέρι επιστροφή στην Ερμούπολη, ελεύθερος χρόνος για ψώνια. Συγκέντρωση στο λιμάνι και επιστροφή ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά και μεταφορά στο σχολείο.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια ακόμη βόλτα στην πόλη και για τα τελευταία ψώνια στην αγορά της. Νωρίς το μεσημέρι, επιβιβαζόμαστε στο πλοίο.  Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά & μεταφορά στο σχολείο.